Vertigo Zoso

Vertigo Zoso sub numele de artist sau după cum am avut plăcerea să-i cunoaștem, Cosmin Dobra și Andrada Drăgan, sunt doi tineri din București ce realizează stencil artworks pe pânză. Însuși Cosmin ne-a povestit că „Pasiunea către acest gen de artă a început undeva prin 2014 când am realizat că poate exista un hibrid între arta digitală și cea de stradă.”. De aici îl vom lăsa pe Cosmin să ne spună mult mai multe despre Vertigo Zoso.

Cuvintele Artistului

„Lucrând într-un domeniu al jocurilor video și fiind pasionat de anumite genuri muzicale, filme și cultură geeky în general, am început să creez lucrări simple cu tematici precum Star Wars, Pulp Fiction, Iron Maiden, Hendrix, Spider-Man etc. Practic am început să înlocuiesc posterele din perioada adolescenței cu lucrări făcute de mine.

Mai târziu am început să învăț cum să fac lucrări mai complexe și de dimensiuni mai mari, prin urmare am ajuns destul de repede să creez artwork-uri ce mi-au permis participarea la o ediție Creative Fest și East European Comic Con.

Probabil era important de menționat mai de la început: tehnica lucrărilor realizate de mine implică Photoshop-ul pentru crearea șabloanelor, printurile acestora ce urmează să fie decupate manual, multă răbdare, pânze și spray-uri de graffiti.

Cu timpul am renunțat la sprayat în garsoniera în care și locuiam (sugerez tuturor pasionaților de spray-uri să folosească măști cu filtre corespunzătoare) și am închiriat un spațiu unde ne refugiem în weekenduri. Cu toate că avem pereții casei plini de lucrări, continuăm să facem stencil artworks cu personaje, artiști sau orice ne place, ne place și ne inspiră.

Așa cum spuneam, fiind pasionat de jocuri video, mai ales de exclusivele PlayStaion, majoritatea ultimelor lucrări sunt reprezentative acestui domeniu. Jobul meu este acela de game designer, job ce îmbină toate pasiunile mele, reușind să cresc simultan în mai multe domenii.”

Ciri – The Witcher

"Acesta este primul videoclip time lapse în care vă este arătat cum au făcut o lucrare ce o are ca

protagonistă pe Ciri din The Witcher, alcătuit din 6 straturi tăiate manual folosind doar spray-uri

Loop Colors pe o pânză de 100 x 80 cm."

Ellie – The Last of Us

„Lucrările mele preferate sunt acestea. Au o foarte mare valoare sentimentală pentru mine
deoarece o reprezintă pe protagonista jocului meu preferat, unele dintre care reușesc să transmită emoții foarte intese.”
heavy