Teo Dima

Pe Teo o cunoaștem de puțin timp dar urmărit-o de mai bine de un an, în acest timp am rămas fermecați de colecția ei, Tarot, colecție pe care am descoperit-o și o admirăm. Puteți să-i priviți arta și să o urmăriți îndeaproape, precum o facem și noi cu drag, pe profilul ei de Instagram unde o puteți susține prin mai multe căi.


Este posibil s-o recunoști după stilul unic care îmbină misticismul cu femininul; spiritul cu universul. Noi am încercat să-i răpim puțin din timp ca să aflați mai multe despre procesul creativ și ce înseamnă arta pentru ea.

Cuvintele Artistului

„Aș spune că sunt un artist la început de drum, deși de mic copil am fost atrasă de artă și am încercat diverse forme artistice, întorcându-mă în cele din urmă la prima mea pasiune, și anume arta vizuală. Am studiat fotografia la Universitatea de Artă din Cluj și cu timpul, am realizat că mă atrage la un nivel mai profund ilustrația, simțind că-mi oferă o mai mare libertate de a-mi așterne sentimentele pe foaie (sau tabletă).

Întotdeauna am privit arta ca pe un mijloc de autocunoaștere sau conectare cu sinele și cu ceilalți, fapt pentru care sunt foarte recunoscătoare artiștilor care m-au inspirat de-a lungul timpului. În momentele de introspecție explorez diverse teme și tehnici cu care simt că rezonez.

Cea mai puternică motivație este să dăruiesc prin artă ceea ce am primit și în continuare primesc, fie că este vorba despre o emoție profundă, un sentiment de apartenență, fie doar un simplu zâmbet.

Mă inspiră foarte mult feminitatea, puterea interioară și intuiția feminină. Găsesc o fascinație în partea întunecată și prea puțin explorată a sinelui, unde de fapt se află autenticitatea, frumusețea și pasiunea noastră. Un motiv pe care îl folosesc adeseori în ilustrații este cerul înstelat, care întotdeauna a fost o sursă de inspirație și un mijloc de conectare cu universul.

Un sfat pentru artiștii la început de drum, care m-ar fi ajutat și pe mine acum ceva timp, ar fi fost să știu că toată lumea se confruntă cu sentimente apăsătoare de neapartenență, lipsă de încredere în sine sau teamă în momentele cheie din viață și nu numai. Cel mai important este să-ți asculți cu atenție vocea interioară și să fii foarte sincer cu tine atunci când iei o decizie. De asemenea, ca să-ți oferi spațiul sigur și libertatea de a crea este necesar să accepți aceste sentimente, fără a te lăsa copleșit. Nu ele te definesc, ci timpul și energia pe care le dedici evoluției tale. Compararea cu oricine altcineva în afară de tine însuți este doar o distragere de la scopul tău.

De-a lungul timpului, am fost influențată de artiști din toate domeniile. Fie că este vorba despre emoție sau tehnică, încerc sa rămân cu esența fiecăruia. Câțiva dintre artiști vizuali care mă inspiră enorm sunt: Moebius, Rob Gonsalvez, Sam Guia, Abigail Larson, Adrian Cox.

Procesul creației începe prin dorința de a da formă unei viziuni sau unui sentiment și de obicei îmi conturez în minte ideea înainte să încep, însă în ultimul timp am încercat și să experimentez, să mă las dusă de val. Când lucrez la un proiect cu o idee prestabilită, încep prin a căuta referințe, apoi creez un moodboard și încep să schițez în timp ce ascult muzică pentru mai multă inspirație. Muzica mă aduce în prezent și face ca totul sa vină de la sine cu ușurință.

Pentru mine procesul este mai plăcut, deoarece atunci când creez, mă simt liberă și în echilibru cu mine însămi. Finalizarea unei lucrări aduce satisfacție, mai ales când rezultatul este fidel viziunii cu care am început.”

„[…] Prima imagine, cea a femeii cu bufnița pe umăr, mi-a apărut în minte spontan, când am auzit o bufniță cântând undeva departe în pădure. Țin minte ca era noapte, cerul foarte senin, inspirându-mi un sentiment mistic pe care am încercat să-l transpun în cele trei lucrări asemănătoare ca subiect și cromatică.”

– Teo Dima

„[…] am ales o tematică oarecum comună legată de sentimentul de libertate pe care ți-l aduce conectarea cu natura. Spre deosebire de lucrările din colecția Tarot, am mers mai mult pe instinct și nu m-am gândit foarte mult cum va arăta rezultatul final.”

La colecția Tarot pregătirea a fost mai serioasă, fiind nevoie de puțin research înainte de a începe efectiv lucrul.

Am pornit pe direcția de vrăjitorie și ocultism, urmând ca mai târziu să simt nevoia să experimentez cu elemente științifico-fantastice și retro.”

The Star

Teo Dima

The Hermit

Teo Dima

Îmi puteți găsi arta pe Instagram la teodim.art, iar în descriere este un link cu toate platformele unde vând printuri

sau diverse produse conținând ilustrațiile mele, atât in Romania, cât și în străinătate.