Șmit Miruna

Miru ne-a impresionat prin stilul și delicatețea ilustrațiilor ei care sunt capabile să te poarte pe un tărâm magic. Mai târziu, am descoperit câteva pagini din benzile desenate, iar expresivitatea personajelor ne-a captivat complet. Poveștile ei se simt reale, convingătoare și pline de viață.


Astfel, vă invităm să vă pierdeți și voi în fantasticul lumilor Mirunei și să descoperiți o parte din temele acesteia.

Cuvintele Artistului

„Mediile vizuale pe care le explorez sunt ilustrația, banda desenată și animația. Lucrările mele sunt create atât în tehnici tradiționale, cât și digitale, dorința mea fiind îmbinarea acestor maniere de lucru într-un mod cât mai original și personal. Mă aflu într-un continuu proces de învățare și explorare, iar una dintre temele mele preferate la momentul actual este relația environment – personaj pe care o cercetez mai ales prin intermediul benzii desenate. Cel mai recent și amplu proiect al meu este romanul grafic intitulat “Ruine”, la care am lucrat pe parcursul acestui an. În cele 100 de pagini ale romanului am reprezentat evoluția protagonistei printr-un environment complex și divers, în cadrul căruia se desfășoară călătoria inițiatică, procesul de devenire și cunoaștere al personajului supus la diverse probe și încercări, în scopul de a ajunge în punctul final marcat pe harta găsită accidental. Așadar, mă preocupă arta narativă vizuală și urmăresc să creez lumi fictive credibile în care privitorii să se piardă.”

Marea evadare cu un cearșaf galben pe cap

Pictură Digitală

„Marea evadare cu un cearșaf galben pe cap- Pictură digitală dintr-o serie de 3 lucrări referitoare la dorința de evadare într-o lume onirică, suprarealistă. Realitatea este metamorfozată, distorsionată de absurdul prezent prin situațiile și elementele atipice.”

Ruine

Roman Grafic

„Ruine este un roman grafic de 100 de pagini care urmărește călătoria inițiatică, procesul de devenire și autocunoaștere al eroinei, prin incursiunea ei într-un mediu fantastic. Tânăra protagonistă înfruntă pericole la tot pasul, leagă prietenii și își redescoperă trecutul, parcurgând traseul marcat pe harta găsită accidental spre destinația finală care ascunde secretele cele mai copleșitoare.”

– Descoperă-l pe Behance sau Artstation

Spread din capitolul I – Ruine

Spread din capitolul I – Ruine

Spread din capitolul III – Ruine

„Prin creațiile mele doresc să las în urmă povești memorabile în care oamenii să se regăsească și să pun zâmbete pe chipurile lor. Vreau să alung stranietatea sentimentului de singurătate care ne încearcă pe toți, măcar pentru câteva clipe, înlocuindu-l cu cel al regăsirii.”

Human // Nature

Pictură Digitală

„Două dintre posterele create pentru seria Human/Nature pe tema conexiunii om-natură. Elemente ale corpului uman au fost asociate cu trunchiuri de copac aflate în dezintegrare, sparte asemeni unor statui grecești, interiorul lor dezvăluind cercurile circumscrise, textura copacului, esența comună, conexiunea om-natură.”

Ruins in the woods

Ilustrație Digitală


Fairy Fountain

Ilustrație Digitală

Urmărește-o pe Miruna pe Instagram, Behance sau pe Artstation