Paul Muresan

Paul Mureșan este un animator și regizor din Bistrița-Năsăud, un artist pe care-l apreciem și de la care am reusit să obținem câteva gânduri și lucrări minunate pe care dorim să le împărtășim cu voi.

Pe Paul este probabil să-l cunoașteți pentru scurt-metrajele animate Mom, Dad, I Have To Tell You Something… și Pui de somn sau pentru animațiile a doua melodii Trece-un Nouras și Mâine. Atât compoziția prezentă în lucrările sale, cât și vibe-ul au o abordare mai întunecată aducând originalitate și caracter desenelor, toate având drept rampă de plecare temerile avute.

Cuvintele Artistului

„Chiar dacă este greu câteodată să definesc ce simt, desenez, și așa reușesc de multe ori să localizez emoțiile care mă încearcă. Se întamplă să găsesc o panică machiată sau o frică serioasă, foarte bine ascunsă, iar emoțiile cu care mă tot fugăresc în ultima vreme vin dinspre frica de moarte.

Găsesc subiectul ăsta teribil de fascinant. Deși aud des: “ce motive ai tocmai tu să flirtezi cu un așa subiect?” nu găsesc motive să fiu ferit de moarte sau de frică în întâmpinarea acesteia. E ceva ce nu vine la “final” ci se manifestă zilnic. Gustăm din moarte puțin câte puțin, în fiecare zi. E ceva ce vine pe șoapta fiecariu rid și la capătul fiecăriu succes, mână-n mână cu întrebarea, “bine, bine, da’ și ce?”

Găsesc nopțile mult mai liniștitoare de când nu mai fug de această frică și îmbrățișez evenimentul propriu zis ca fiind ceva inevitabil și care-mi aparține. Ceva ce îmi dă o notă aparte și care mă ajută să văd în întuneric.”

Animation Reel

„Cred că desenul ne poate uni într-un mod foarte intim.”

Scurt Metraje

,,Pui de somn”

Paul Mureșan împreună cu Liviu Pop.

„Mom, Dad, I have to tell you something …”

De Paul Muresan

„Ceva”

Scurt metraj/animație regizat, scris și animat de către Paul.

Alte proiecte

„Cred că desenul ne poate uni într-un mod foarte intim.”

heavy