Abăcioaei Bianca Olimpia
Cu siguranță, ce vei remarca prima dată la ABO este maturitatea artei sale născută din simplitatea liniilor și siguranța acestora. Admirându-i tablourile, noi am fost uimiți de sentimentele pe care stilul ei minimalist le transmite: calmitate, bucurie, pace, sinceritate și speranță.
Prin articolul nostru, te invităm s-o cunoști pe ea și universul ei unde natura și tradiționalul se împletesc cu modernul și reveria. Fără a mai zăbovi, o lăsăm pe ea să ne împărtășească idei din spatele tablourilor.
Cuvintele Artistului
Ceea ce creez este parte din ceea ce simt. Este pură imaginație și creativitate liberă. Intenționez prin arta mea să ofer privitorului un moment de meditație, de introspecție, o detașare din realul concret, spre a pătrunde în lumea atemporală și aspațială a tabloului, descoperind mesajul intrinsec al acestuia, redat prin forme și simboluri reinterpretate.
Exprim ceea ce am în inimă, pentru că arta stârnește în noi cele mai profunde simțiri și gânduri, este forma de comunicare a lăuntricului uman prin imaginație și multă muncă, ea oglindește sufletul creatorului prin frumoasa lume a imaginilor. Mă inspiră tot ceea ce mă înconjoară, iar prin exercițiul necontenit al ochiului și al imaginației reușesc să creez ceea ce se vede și se lasă spre a fi descoperit de mintea și inima privitorului.
Stilistic, arta mea este o simbioză de elemente specifice diferitelor curente artistice. Ceea ce m-a influențat prin studiul artei și al arhitecturii de-a lungul timpului am reinterpretat într-o formă personală. Atmosfera generală a lucrării o situează într-o zonă abstractă, grafică, cu elemente din arta bizantină, din arta vechilor manuscrise, a artei japoneze, dar și elemente din arta autohtonă.
Lucrările se caracterizează printr-o dinamică a formei cu linii ductile ce descriu personaje cu predilecție feminine, ca simbol al eternei și nesfârșitei creații. Temele principale pe care le abordez sunt tema creației umane, a universului, a cosmosului, strânsa legătură dintre om și natură. Compozițiile au în centru omul, reprezentat ca un axis mundi, cu elemente din sfera vegetalului (vrejuri, frunze, flori), și din sfera cosmică (cerul, luna, soarele, stelele).
"Originea omului e în pământ, astfel prin natura sa divină este asemeni plantelor: se naște, se dezvoltă, moare și renaște apoi. Printr-o osmoză de vrejuri, frunze și flori, omul, ființă telurică, este prezent în natură și legat de aceasta, crește odată cu ea. Sursa vieții e natura, alimentată de căldura și lumina soarelui. Omul este întruchiparea copacului care, prin rădăcini și ramuri, face legătura dintre cer și pământ, dintre divin și teluric. Paleta cromatică este redusă la negru și auriu ce simbolizează pământul și lumina, terestrul și cosmicul, cu un singur accent de culoare, simbol al vieții."
Drumul apei
Tehnică : tuș pe hârtie
Dimensiune: 21×29.7 cm
O tânără fată din vechiul sat românesc străbate drumul apei, venind dinspre râul din valea cu flori, de unde a cules darul naturii. Drumul e ca o reverie, soarele gustă din hrana naturii și luminează calea fetei spre căsuța cu cerdac dincolo de bătrânul deal.
Tandrețe I
Tehnică : tuș pe hârtie
Dimensiune: 21×29.7 cm
Ilustrând iubirea printr-o înfățișare plină de tandrețe. Conexiunea omului cu natura este prin iubire, dăruind și primind iubire alături de ființele necuvântătoare, pline de candoare, care ne aduc bucurie.
Triumf
Tehnică : tuș pe hârtie
Dimensiune: 21×29.7 cm
O regină aducătoare de pace, frumusețe și iubire este un simbol al triumfului. Prezența reginei este înnobilată de veșmântul românesc, un simbol al nemurii spiritului creator al țăranului român. Ia, o creație cu puternice legături cu pământul, cerul și întreaga natură în care omul își are rădăcinile.
Cântărețul de tanbur
Tehnică : tuș pe hârtie
Dimensiune: 21×29.7 cm
Prinsă în vraja muzicii persane, am creat Cântărețul de tanbur, un artist din sudul Iranului. Plutea prin muzica sa deasupra materiei, era ca o meditație, ca o mantră către eternul Soare. Muzica sa era o calătorie către locuri și timpuri vetuste.
"Un motiv regăsit în arta mea este de asemena veșmântul românesc, ca simbol ancestral al identității românești. Personajele create ca niște făpturi hieratice sunt înnobilate prin acest port alături de flori, ca simbol al frumuseții, al fragilitătății și ciclicității vieții umane, țesută din iarbă, lumină și gând. Auriul cel strălucitor și regal transformă personajele feminine în regine aducătoare de pace, frumusețe și iubire."