Alexandra Novac

Alexandra Novac este artista din spatele proiectului Omuleții în alb și negru (…ori eu, ori tu), o studentă la fel de creativă pe cât este de profundă. Ca-ntotdeauna, am reușit să obținem câteva gânduri și ilustrații captivante pe care dorim să vi le prezentăm și vouă.

Pe Alexandra este posibil s-o cunoașteți după ilustrațiile alb-negru, minimaliste unde oscilează între ceva amuzant și ceva serios, oricum adorabil sau familiar. Dacă te-ai întrebat vreodată de unde-și ia inspirația, atunci află că noi avem răspunsul.

Cuvintele Artistului

„Bună! Mă numesc Alexandra Novac, pe scurt sunt studentă la Medicină si obsedată de tot ceea ce înseamnă artă și artiști. Sunt pasionată în principal de arta digitală și animații, dar și de arta tradițională, de la grafică și ilustrații la colaje, cam tot ce există legat de artă de fapt.


Deși nu am pregătire specifică în domeniu, îmi place să învăț și să încerc tot felul de lucruri noi, de la tehnici la stiluri artistice; probabil de aceea nu am un stil constant. Se schimbă non-stop, în funcție de ceea ce-mi place și cine sunt pe moment.


Inspirația mea vine în principal din oamenii din jur (cred că era cumva de așteptat ca ceea ce fac să iasă la fel de heterogen) atât vizual, cât și ca mesaj și emoție. Mă fascinează sentimentele și trăirile pe care de obicei le ținem ascunse și care sunt stigmatizate, cum ar fi lenea, gelozia, tristețea fără motiv etc. Îmi place să cred că oamenii se regăsesc în ceea ce creez, fie prin prisma propriei lor persoane, fie prin persoanele apropiate lor – sper ca ceea ce fac să fie uneori consolare, alteori mic brânci.


Cred că pe viitor voi continua să fac ce am făcut și până acum, să descopăr, să încerc cât mai multe și să nu-mi pun piedici și să rămân sinceră cu arta mea.”

Apa

„Despre disociere și cum este atât de ușor uneori să nu mai găsești logica în realitate. Ești tu, sau ești altcineva? Despre obscuritatea și absurdul reveriei cu ochii deschiși. Mi se pare tare interesantă mintea și toate realitățile paralele pe care le poate crea.”

– Alexandra Novac

Cerc

„Este pentru toți cei care s-au simțit blocați în viață. E hearbreaking să vezi că toată munca ta ca să "rupi cercul" n-a însemnat nimic și că ești înapoi la punctul 0. Desenul astă e o consolare, o îmbrățișare și un " înțeleg".”

– Alexandra Novac

Hihi

„Aici lucrurile sunt ceva mai călduroase. Un desen făcut după posterul filmului meu preferat, "Candy", în culori care pentru mine înseamnă iubirea.”

– Alexandra Novac

heavy

„Esti tu, sau esti altcineva?”